fbpx

Διαμονή

Στη Ziogas Western City δεν έχουμε ξενοδοχείο αλλά κάποια ξύλινα μικρά καταφύγια τα οποία μπορούν να φιλοξενήσουν από 2 μέχρι 6 άτομα. Μέσα υπάρχουν μόνο τα στρώματα και θα χρειαστεί να φέρεται τα δικά σας sleeping bag η κουβέρτες. Οι εγκαταστάσεις WC και μπάνιου είναι κοινές για όλα τα καταφύγια και βρίσκονται κοντά σε αυτά. Δεν τα συνιστούμε για οικογένειες με μικρά παιδιά και για ανθρώπους που θα αναζητήσουν ανέσεις. Τα συνιστούμε όμως σε αυτούς που θέλουν να ζήσουν την εμπειρία διαμονής σε μια western city... Το πρωί θα απολαύσουμε τον καφέ μας στη βεράντα του saloon με θέα το ράντζο κάτω από τον ήχο των πουλιών και όποιος θέλει μπορεί φυσικά να σηκωθεί από νωρίς μαζί μας να ταΐσουμε - φροντίσουμε τα άλογα, τα υπόλοιπα ζώα και να μας βοηθήσει με τις δουλειές της φάρμας…

Hotel ``sweet dreams``

Στις μετακινήσεις τους από την Ανατολή στην Δύση ή το αντίθετο, οι έμποροι και οι άλλοι καβαλάρηδες, οι αμαξάδες διέμεναν σε μικρά σπιτάκια φτιαγμένα για αυτό το σκοπό. Τα Road House ήταν ξύλινες ή πάνινες κατασκευές όπου οι επισκέπτες περνούσαν την νύχτα τους σε υποτυπώδη στρώματα και έκαναν μπάνιο σε ξύλινα βαρέλια. Συχνά τα Road House δεχόντουσαν επιθέσεις από ινδιάνους ή ληστές.

Union Pacific Wagon

Η σιδηροδρομική εταιρεία Union Pacific είχε αναλάβει από την κυβέρνηση των Ηνωμένων πολιτειών την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής που θα ένωνε την Ανατολή με την Δύση, την κατασκευή του Διηπειρωτικού.

Κατά την διάρκεια της κατασκευής αυτής της διαδρομής του σιδηροδρόμου μικρές πόλεις –σταθμοί χτιζόντουσαν κυριολεκτικά σε μια νύχτα, στην αρχή για να εξυπηρετούν τους εργαζόμενους στις γραμμές του τραίνου, οι οποίοι ήταν κυρίως κινέζοι μετανάστες και αργότερα τους ταξιδιώτες.

Πολλοί όμως από τους σταθμούς αυτούς καταργήθηκαν γιατί αποδείχθηκαν αντιοικονομικοί ή γιατί άλλαξε η σιδηροδρομική γραμμή πηγαίνοντας από μια πιο προσβάσιμη τοποθεσία όπως συνέβη και στην Ziogas Western City το πέρασμα από τα Black Hills αποδείχθηκε ένα δύσκολο πρόβλημα.

Στα παρατημένα άχρηστα βαγόνια αυτών των ξεχασμένων σταθμών κοιμόντουσαν cowboys που έχανα τα λεφτά τους στα χαρτιά ή στο ποτό, τυχοδιώκτες, κυνηγημένοι και παράνομοι.

Gold Diggers

Ο πυρετός του χρυσού παραπλάνησε χιλιάδες τυχοδιώκτες αλλά και απλούς ανθρώπους που πίστεψαν στον εύκολο και γρήγορο πλούτο. Οι χρυσοθήρες έμεναν σε ξύλινα σπιτάκια κοντά στα ποτάμια ή στα ορυχεία τους. Πολλοί από αυτούς πέθαναν από τις κακουχίες, το κρύο, τις αρρώστιες και τις αμέτρητες κατολισθήσεις των ορυχείων. Ενώ ελάχιστοι ήταν τελικά αυτοί που πλούτισαν.

Hunters House

Η καλύβα είχε για πάτωμα χώμα. Το εσωτερικό της ήταν μικρό και ζεστό. Το κρεβάτι κολλημένο στον τοίχο και πάνω στο παλιό ξύλινο μπαούλο έκαιγε η γκαζόλαμπα. Εκεί περνούσαν τα κρύα βράδια τους οι κυνηγοί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Μια μικρή σόμπα προσπαθούσε να ζεστάνει το χώρο.

Επικοινωνία σχετικά με την διαμονή

Για πληροφορίες και κρατήσεις όσο αναφορά την διαμονή θα καλέσετε στο 6932 619113 τον κ. Απόστολο.

Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε όμορφα ξενοδοχεία σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από τη φάρμα μας στο Λαγκαδά, συνδυάζοντας τη διαμονή σας με τα γνωστά ιαματικά λουτρά του χωριού… Μετά την βόλτα μας με τα άλογα μια επίσκεψη στα λουτρά θα σας αναζωογονήσει!

 

Επικοινωνία σχετικά με την διαμονή

Για πληροφορίες και κρατήσεις όσο αναφορά την διαμονή θα καλέσετε στο 6932 619113 τον κ. Απόστολο

Εναλλακτικά μπορείτε να βρείτε όμορφα ξενοδοχεία σε απόσταση μόλις 20 λεπτών από τη φάρμα μας στο Λαγκαδά, συνδυάζοντας τη διαμονή σας με τα γνωστά ιαματικά λουτρά του χωριού… Μετά την βόλτα μας με τα άλογα μια επίσκεψη στα λουτρά θα σας αναζωογονήσει!